Norrland Bait Challenge

Långweekend för storfiskjägaren, betesnörden och matälskaren.

Den 28e till 31a maj kommer Sörbyn Lodge att anordna ett fiskeevent som kommer innefatta allt en riktig fiske fantast kan önska. Det kommer även pågå en tävling under denna långweekend där man har chansen att ta hem ett mycket speciellt handgjort bete. Fokus kommer ligga på att uppleva ett roligt fiske, och ha trevligt umgänge den tiden vi inte spenderar på vattnet. 

Eventet kommer starta med en gemensam middag torsdag kväll där vi alla lär känna varandra och går igenom tävlingsupplägg och allmän info om fiskevatten, betestips etc. sen kommer det finnas tid för att mingla, ta något gott i baren, prata fiskehistorier och kanske byta lite beten. Det kommer även att finnas möjligheter att köpa väl valda beten för morgondagens fiske av den lokala betesbyggaren Magnus Lindgren a.k.a Mangeboy!

Fredag är första fiskedagen. Vi börjar med en gemensam frukost och alla deltagare får med sig ett lunchpaket för att hålla energin uppe hela dagen. På kvällen går vi igenom resultaten och äter en gemensam middag.

Lördag har samma upplägg som fredag men på kvällen äter vi en lyxig 3-rättersmeny och har prisutdelning. Bastun kommer även stå varm på kvällen så man kan njuta av en härlig bastu och kanske ett dopp i kallkällan Vitträsket.   

Söndag serveras Frukost i restaurangen men dagen lämnas öppen för resplaner.

Praktisk info.

På lodgen finns boende i både stuga och hotell. Vi har även en vedeldad bastu på plats.

Om man inte har möjlighet att ta med egen båt finns båtar att hyra på lodgen. Det är båtar av modellen Kimple 395 Fisherman med kastdäck. Båtarna är utrustade med 6hk bensinmotor, ekolod, spöhållare och pedalstyrd frontmonterad elmotor. Båtarna står på trailer.

Man tar sig smidigt till Sörbyn genom att ta nattåg eller flyg till Luleå. I Luleå kan man antingen hyra bil eller få transfer till lodgen. Ni som väljer att hyra bil bör tänka på att ta en modell som har dragkrok så ni kan transportera båten till fiskeplatsen. 4x4 är också rekommenderat. 

Om någon känner att bara två fiskedagar är för lite så kan ni självklart kontakta lodgen så fixar vi så ni kan komma tidigare eller stanna efter eventet. Datumen som är valda för eventet är valda med omtanke och kommer förmodligen vara perfekt i tiden för ett fartfyllt efterleksfiske.

Baspaket

 • Boende tre nätter med del i stuga.
 • Frukost x3 
 • Lunchpaket x2 
 • Två-rätters middag x2
 • Tre-rätters X1
 • Värdskap av Emanuel Swärd med fisketips och lokalkännedom.  
 • Bastu lördag kväll

Pris: 3490kr/person

Möjliga tillägg

 • Båt hyra 1200kr/dygn
 • Extra natt 1140kr/ hel stuga
 • Heldags guidning I Alumacraft med lunch och fika 4995kr 

Tävlingsregler

 • Tävlingen är en lagtävling där man får vara max tre personer per lag.
 • Tävlingen sträcker sig över två dagar och det lag som har de fem längsta gäddorna vid tävlingens slut vinner. Det kommer också delas ut pris till den person som fångar den längsta gäddan under tävlingen.
 • Tävlingstiden är mellan frukost och middag och man måste hålla sig inom tävlingsområdet dock är det fritt val att fiska skärgård, sjö eller älv.
 • Minimimått 80cm
 • Tydlig bild där gäddans längd framgår krävs för godkännande detta innebär att varje lag måste ha någon typ av ordentligt mätredskap fördelaktigt är en mätbräda som gäddan kan ligga på.

Tävlingsområde

Här är det tilltänkta tävlingsområdet med ordentliga båtramper för stora båtar utmärkta det finns dock flera andra fiskbara ställen inom tävlingsområdet så gnugga tankeknölarna, titta noga, gör efterforskningar, eller kom till lodgen för att få tips från vår guide. En sak som är säker är att det kommer krävas en hög topp fem för att vinna. Det kommer finnas fina priser, men den som vinner störst fisk kommer nog vara gladare för gäddan!  

 

Varmt välkomna till Norrland Bait Challenge!

För mer information och bokning:

Emanuel Swärd
fishing@sorbyn.se
+46 70 819 97 64